Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Τι ακριβώς θέλετε απο την Ελλάδα;





Ο αγαπημένος φίλος, μουσικός και συνειδητοποιημένος πολίτης- πατριώτης, και παρ' ολίγον.. πολιτικός! Δεν θα περίμενα τίποτα λιγότερο απο τον Κώστα τον Τουρνά.. και μάλιστα.. προσωπικά θεωρώ οτι επιστράτευσε όλη του την πραότητα συγκρατώντας την ψυχραιμία του, όπως και πολλοί απο εμάς!.. Must να διαβαστεί!

Γράφει ο Κώστας Τουρνάς

Υπ' οψιν παντός ανά τον Κόσμο ενδιαφερομένου.

Καταλαβαίνω ότι σας είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαντήσετε αλλά το χρωστάω στον εαυτό μου να ρωτήσω....ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΛΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ?

 Το σίγουρο είναι ότι δεν θέλετε να την σώσετε, όπως και ότι δεν θέλετε να την βοηθήσετε όποιοι κι' αν είναι οι σκελετοί στην δική σας "ντουλάπα".....

Αυτό πια μοιάζει με αστείο όπως και κάθε "αυστηρή" οδηγία η απαίτηση κι' αν εκτοξεύετε.

Αυτό θα γινόταν πάρα πολύ εύκολα αν το εννοούσατε, αν π.χ. η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δανειοδοτούσε την χώρα με το ευρωπαϊκό επιτόκιο του 1% η και αν η ΕΕ υποτιμούσε κατά 1% το Ευρώ.

Έτσι δεν θα χρειαζόταν να παίζετε διχαστικά όλους τους Ευρωπαίους Πολίτες, ούτε με τους ερασιτεχνικούς σας (αδύνατον να το πιστέψω βέβαια) Πολιτικούς πειραματισμούς.

Η Ελλάδα έχει πληρώσει τα χρέη της σε όλη την (από το 1824 μεχρι σήμερα) ιστορία και μάλιστα από 12 έως και 34 φορές πάνω από τα κεφάλαια που δανειζόταν, αλλά δυστυχώς ακόμα και σήμερα χρωστάει πολλά με αφορμή τα επαχθή τοκογλυφικά σας επιτόκια που και αυτή την στιγμή ξεδιάντροπα συσσωρεύετε στα "κέρδη" σας.

Δεν θα αναφερθώ στην ιστορία της Οικονομικής Ένωσης της Ευρώπης, ούτε στα πεπραγμένα της, αλλά είμαι σίγουρος ότι από ιδρύσεως της, οι ισχυρές οικονομίες της Ένωσης (όχι μόνο παραγωγικά αλλά και Τραπεζικά) έτριβαν τα χέρια τους, εισάγοντας στην επιχειρηματική σας Ένωση, τους βαστάζους της οικονομίας σας.

Έχει χυθεί πολύ μελάνι για τα τεκταινόμενα ('εχουν μιλήσει και μιλάνε μέχρι και οι άλαλοι), αλλά μιας κι' αυτό πια τείνει να λείψει στις μέρες μας στην Ελλάδα, θα αφήσω στην άκρη τα ευκόλως εννοούμενα.

Η Ελλάδα (γνωστό από το 1906 - μαζί με την τότε Ρωσία..και με την πρώτη εκθεση "δυνατοτήτων" εμπειρογνωμόνων προς την τότε κυβέρνηση των αδύναμων ακόμα USA) είναι μια από τις πλουσιότερες
χώρες του κόσμου, γι' αυτό και ήταν πάντα "αιχμάλωτη" στους "φίλους" της, όσο και στους "αγαπημένους" τους, πολιτικούς της ηγέτες.

Ήρθε η ώρα λοιπόν να εξαντλήσετε ηθικά και υλικά έναν από τους σημαντικότερους σε προσφορά λαούς του κόσμου ? Μάλλον.

Αφού και ο πλούτος της Ελλάδας καλός αλλα και κάμψη των αντιστάσεων των Ελληνων ακομα καλύτερη.

ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ?

Τίποτα άλλο δεν θά μπορούσε να συμπεράνει πλέον κανείς.

Δεν υπάρχει λογικός νους στον πλανήτη που να μπορεί να κατανοήσει, όσα σ' αυτή την παγκόσμια οικονομική κρίση επιχειρείτε.

Αυτή την κρίση που εσείς δημιουργήσατε, για να μας προσφέρετε και την λύση βέβαια αλλά...με τους όρους σας.

Και ο πιο αθώος 'Έλληνας καταλαβαίνει (κι' αυτό σας ενοχλεί), γι' αυτό και επιλέξατε την Ελλάδα να σύρει τον χορό της παγκόσμιας κρίσης, που θα εγκαταστήσει το "Παγκόσμιο" νέο σας νόμισμα και λίγο μετά την Παγκόσμια Κυβέρνηση σας.

Θεού επιτρέποντας θα το κάνετε βέβαια ότι κι' αν "χρειαστεί" (από πολέμους μέχρι γενοκτονίες), αφού ο νόμος σας, ήταν και είναι αυτός της αναλγησίας και της δολιότητας του ισχυρού.

Το πόσα εκατομμύρια ανθρώπων θα θυσιαστούν, δεν ενδιαφέρει αφού και στο παρελθόν θυσιάσατε πολλούς, για πολύ λιγότερα.

Αν όμως δεν ισχύει το "βγάλε μάτι αν στο βγάλουν" και ισχύει το "αν βγάλεις μάτι θα βγει το δικό σου", τότε σας λυπάμαι για την απίστευτη πλάνη σας.

Σίγουρα όμως στο τέλος της ημέρας, οι άνθρωποι που θα επιζήσουν όλων όσων επιχειρείτε, θα έχουν μάθει πέρα από κάθε αμφιβολία ότι Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΟΝ και δεν μπορεί να συμπεριφέρεται σαν τέτοιο, αλλά είναι το κορυφαίο δημιούργημα του Θεού, με το δώρο
της λογικής, που πετάξατε στα σκουπίδια, επιχειρόντας να γεμίσετε όλα τα κενά και όλους τους φόβους που καθοδηγούν αλλά και κατακλύζουν τις ψυχές σας.

Ίσως έτσι να έπρεπε. Να κάνετε ότι κάνετε, αφού μόνο με αυτό τον τρόπο και βιώνοντας τα "'έργα" σας, όλοι μας και "διά της σκληράς οδού", βρίσκουμε και επιλέγουμε δρόμο χωρίς κανένα ερωτηματικό, χωρίς καμμιά αμφιβολία.

Η Ελλάδα εχει δική της "σκάλα" για τον δικό της ουρανό.

Ο Θεός να σας λυπηθεί.

ΥΓ- Μην διανοηθείτε ότι ένας ακόμα "φιλοσοφών-ημιπληροφορημένος-ρομαντικός καλλιτέχνης" φιλολογεί συναισθηματικά για κάποια σκοπιμότητα. Δεν έχω καμία σκοπιμότητα και δεν θέλω τίποτα πιά από εσάς. Θλίβομαι και είπα μόνο να μην σιωπήσω τιμώντας την ζωή μου και τους γύρω μου. Εξ' 'άλλου η ζωή, μόνο ζωή δεν είναι, χωρίς ελευθερία και αγάπη.

* Ο Κώστας Τουρνάς είναι Έλληνας μουσικός συνθέτης, στιχουργός και τραγουδιστής.
Rubrik: Forum/Φόρουμ
19.02.12
 von Κώστας Τουρνάς


Πηγή: http://berlin-athen.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια: