Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Άσπονδε "φίλε" πολιτικέ και... εχθρέ μου!





Είναι τα αποβράσματα αυτού του πολιτικού υπόκοσμου που προσπαθούν να περισώσουν τα χρεωκοπημένα κομματικά μαγαζιά τους και να περισυλλέξουν όσους πελάτες τους έχουν απομείνει... αφού έχουν διαιρέσει μεθοδικά αυτή την έρημη πατρίδα σε πολίτες και ..πελάτες. Διαιωνίζουν αυτή την διαίρεση σπέρνοντας με κάθε τρόπο τη διχόνοια και τον διχασμό.. Γνωρίζουν οτι ο καιρός τους είναι λίγος και οι συνέπειες των πράξεών τους πολλές. Η διαφθορά, η προδοτική συνενοχή και η ορατή απειλή κοινής τιμωρίας τους ενώνει.
Τα αρπακτικά τους νύχια στάζουν θλίψη και απόγνωση σε κόκκινες αποχρώσεις, σαν αίμα! Τη θλίψη και την απόγνωση μιας ολόκληρης κοινωνίας πολιτών (και όχι..πελατών) που μετρούν συντρίμμια ζωής, στους πεζόδρομους των αστέγων της Αθήνας του 2012, των θυμάτων αυτοκτονίας, των ανέργων και νεόπτοχων αξιοπρεπών ανθρώπων γύρω μας....
Και τα αποβράσματα αυτού του πολιτικού υπόκοσμου, έχοντας χάσει κάθε ίχνος επαφής με την πραγματικότητα της κοινωνίας που έχουν εκτελέσει, ανάλγητα και εν ψυχρώ, περιφέρονται στα κανάλια των μεγαλοεργολάβων αφεντικών τους, και επιστρατεύοντας όλες τις ανεξάντλητες ποσότητες αλαζονείας που διαθέτουν, δηλώνουν προκλητικά - και κάποιοι απ'αυτούς με ύφος... ''εξομολόγησης'' και ''μεταμέλειας'' - ότι «έπραξαν το καθήκον τους κατά συνείδηση και είναι καλά με τη συνείδησή τους...» και άλλα συναφή βδελύγματα!.. 

Προσωπικά και ευθέως, λοιπόν, τους απαντώ, οτι το να μην σε ελέγχει η συνείδησή σου δεν σημαίνει απαραιτήτως οτι είσαι αθώος!.. αντίθετα μάλιστα, είναι σαφής ένδειξη οτι είσαι απλά.. α-συνείδητος! Ένας ανάλγητος απατεώνας και συνειδητός προδότης ενός Ιερού Λαού που σου έκανε τη μέγιστη τιμή να σε ανεβάσει σε αξιώματα - Ναι, εσένα τον ανάξιο! - και να σου παραδώσει τα κλειδιά της εμπιστοσύνης του, καλόπιστα, Ναι!.. επειδή η μόνη σου ικανότητα ήταν να τον εξαπατήσεις, με αξιοζήλευτη υποκρισία, μεθοδευμένα και επιτήδεια!


Αυτός είναι ο μόνος λόγος λοιπόν, που δεν σε ελέγχει η... ανύπαρκτη συνείδησή σου, άσπονδε "φίλε" πολιτικέ και εχθρέ μου -όποιος κι αν είσαι, ό,τι κι άν είσαι και απ' όπου κι αν προέρχεσαι!.. 
Σε λυπάμαι, μόνο και μόνο επειδή μπορώ να φανταστώ την κόλαση της υποτέλειας που βιώνεις καθημερινά!.. Αφέντης και δούλος, η δικαίωση του Τολστόι.. Αφέντης σε ένα λαό που μισείς και σε μισεί, απλά για να επαίρεσαι!.. αλλά, ταυτόχρονα και δούλος των αφεντικών - ντόπιων και ξένων αλλόφυλων εντολέων σου - που είσαι υποχρεωμένος να προσκυνάς και να λογοδοτείς για να τραφείς!

Φωτογραφία από grafiti
Σε λυπάμαι λοιπόν, επειδή μπορώ να φανταστώ το φόβο που σε κυριεύει σε κάθε σου βήμα, μέρα και νύχτα, ακόμα κι αν σε συνοδεύουν δεκάδες ανδρείκελα καταστολής... 


Μπορώ να φανταστώ την ντροπή της ίδιας σου της οικογένειας σήμερα, και την ντροπή που θα κληρονομήσουν απο σένα μέχρι τρίτης (τουλάχιστον) γεννιάς, τόση ντροπή που θα προτιμούσαν να σου πετάξουν στη μούρη όλα τα βρώμικα λεφτά των τραπεζών της Ελβετίας που τους κληροδότησες, μήπως και ξεπλύνουν αυτή την ντροπή τους και λυτρωθούν από την δίκαιη κατακραυγή της κοινωνίας.. Αυτής της κοινωνίας που συνειδητά και προς όφελός σου εσύ, με την ματαιοδοξία, την αρρωστημένη σου φιλοδοξία και την ιδιοτέλειά σου κατέστρεψες!

Ξέρω.. όλα αυτά που διάβασες δεν είναι αρκετά για να σου προσθέσουν, ούτε σταγόνα συνείδησης, ούτε ίχνος παραδοχής και ευθύνης.. χρειάζονται πολλά περισσότερα!.. 
Βλέπεις, άσπονδε "φίλε" πολιτικέ και εχθρέ μου, σε εγκατέλειψε προ πολλού και η εντιμότητα.. γιατι η εντιμότητα ακολουθεί αναπόφευκτα τη συνείδηση την στιγμή της εγκατάλειψης.. Κι απόμεινες μόνος!
Άδειο κουφάρι, να θυμίζει απλά, οτι κάποτε ζούσε ένας άνθρωπος μέσα εκεί!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: