Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Η σιωπή των Ποιμένων στη σφαγή των Αμνών..





Οι χρυσοκέντητοι καρεκλοκένταυροι της Εκκλησιαστικής ηγεσίας, αυτοί οι επαγγελματίες της θρησκείας που αφορίζουν την νιπτοχειρία, τώρα "νίπτουν τας χείρας τους" ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι μπροστά στην σταύρωση, όχι μόνο του Ελληνικού Έθνους αλλά και του Γένους! ...

Στο όνομα του Χριστού που (υποτίθεται) πρεσβεύουν, διακυρήττουν τη "θλίψη" τους για τα δεινά της Ελλάδας, ενώ ταυτόχρονα, στο ίδιο όνομα τελούν ορκομωσία, χρίζουν και ευλογούν τους Παπαδήμιους αυτού του λαού, συντρώγουν και συμπίνουν μαζί τους, συνδιαλλέγονται και συνεργάζονται ως προς τις χρηματιστηριακές επενδύσεις και τις απανταχού επενδύσεις για την αύξηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, παρά τις κάθε λογής υποψίες που δημιουργούνται στον λαό απο τις δραστηριότητές τους και τα συχνά σκάνδαλα - όσα τουλάχιστον βγαίνουν στο φως!......
Ο λευκός λινός χιτώνας του Χριστού, έγινε για αυτούς μεταξωτά, ακριβά και επιβλητικά ράσα!.. 
Tο ραβδί του Χριστού μετατράπηκε σε χρυσή ποιμαντορική ράβδο-σύμβολο εξουσίας!.. 
Τα σανδάλια του Χριστού μεταλάχθηκαν σε πολυτελή δερμάτινα υποδήματα επώνυμων οίκων!..
Tο γαϊδουράκι του Χριστού αντικαταστάθηκε με πολυτελείς "λιμο" και πανάκριβα γυαλιστερά αυτοκίνητα.. Μερσέντες, Άουντι, κλπ.!... 
Και τέλος.. η ταπεινότητα του Χριστού, με την οποία έπλυνε τα πόδια των μαθητών του, απορροφήθηκε απο την έπαρση και την αλαζονεία των σημερινών ηγετών της Εκκλησίας!..

Επαίρονται για το.. "φιλανθρωπικό έργο" που τελείται, παρουσιάζοντας ως δικό τους επίτευγμα την φιλανθρωπία και το έργο πολλών ευσεβών και ευσυνείδητων ιερέων, με δική τους πρωτοβουλία, σε διάφορες γειτονιές-περιοχές-ενορίες.. κι αυτό με τον εθελοντικό οβολό του κόσμου, αφού, τις περισσότερες φορές, τα αιτήματα και οι προτάσεις αυτών των απλών ιερέων απορρίπτονται απο τη διοίκηση της επίσημης Εκκλησίας.. Κι αν αυτοί οι ηγέτες - επαγγελματίες της θρησκείας μιλούν περί φιλανθρωπίας, εννοούν το απαραίτητο κόστος επένδυσης στα δικά τους ιδρύματα, όπου προσφέρουν τα ψίχουλα απο τα κέρδη τους-κι αυτό.. "για τον φόβο των Ιουδαίων"!

Αυτοί οι "ποιμένες", κρατούν σήμερα ερμητικά κλειστές τις πόρτες των εκκλησιών τους στους χιλιάδες νεόπτωχους και αξιοπρεπείς ανθρώπους, τους άστεγους και άνεργους, που υποφέρουν απο τις συνθήκες στους δρόμους και στο κρύο!..
Κατά τα άλλα... 
Αντιμάχονται με ιδιαίτερο ζήλο την κατασκευή των μουσουλμανικών τζαμιών, αν και σε τακτά διαστήματα συμβρίσκονται και συμπροσεύχονται απο κοινού σε πανθρησκευτικές συνόδους-εκδηλώσεις!..
Αντιμάχονται την Παγκοσμιοποίηση, αν και μετέχουν σε.. "Μυστικές Εταιρίες" και.. "Στοές" ως επίσημα και βασικά μέλη!
Αντιμάχονται την ..."Κάρτα του Αντιχρίστου", την ηλεκτρονική κάρτα (κατά τους πολιτικούς) και επηρεάζουν τον κόσμο των πιστών να ακολουθήσουν τον αγώνα της Εκκλησίας, ώστε να αποτραπεί αυτό το Νομοσχέδιο!..
Συνεπώς.. αυτοί οι εραστές της θρησκευτικής εξουσίας και αλαζονείας, επεμβαίνουν στα θέματα του "Κράτους" επιλεκτικά, κατά τα "καλά και συμφέροντα"!

Κι αυτά, ως "μικρά" αντιπροσωπευτικά δείγματα προς αποκατάσταση της αλήθειας.. γιατι, αν προχωρήσουμε προς το βάθος του "παγόβουνου", τότε.. με τα όσα προφανώς θα αποκαλυφθούν, θα γελάσει κάθε πικραμένος!..

Η υποκρισία και η ιδιοτέλεια της Εκκλησιαστικής ηγεσίας!...ιδιαίτερα στις μέρες κρίσεως που διανύουμε, στις μέρες της εξαθλίωσης ενός περήφανου και φιλότιμου λαού, που ακόμα εξακολουθεί να προσφέρει απο το υστέρημά του και στο όνομα του θεσμού και της πίστης του στη Εκκλησία, τον οβολόν του για τις "αποπερατώσεις" των Ναών, και καταβάλλει στα παγκάρια με χαρά το.. "αντίτιμο" του κεριού που θα ανάψει, και που θα απευθυνθεί στο μαγαζί - το συνεργαζόμενο με τον Ναό - που θα του υποδειχθεί, για να προμηθευθεί το επάργυρο ή επίχρυσο "τάμα" στην Παναγιά ή/και στους Αγίους, προσφέροντάς το στις εικόνες της εκκλησίας..

Στα όσα γράφονται εδώ, φυσικά, δεν υπάρχει πρόθεση, ούτε καν σκέψη να απαξιωθεί ο θεσμός της Εκκλησίας και της Πίστης, αλλά τα πρόσωπα εκείνων που κρατούν στα χέρια τους αυτό τον Ιερό Θεσμό ως εξουσιαστές και διαχειριστές της πολύτιμης για τους πιστούς αξίας του.
Αυτούς που με την επίχρυση αναλγησία και υποκρισία τους, οδηγούν στην απαξίωση και στο άδειασμα των εκκλησιών, και ειδικά απο τη νεότερη γενιά.

Λοιπόν, κύριοι "Γραμματείς και Φαρισσαίοι" το "Ουαί" είναι δικαιωματικά όλο δικό σας! Σας ανήκει! Και είναι το "Ουαί" του Αρχηγού της Εκκλησίας που εσείς ευτελίζετε και διαπομπεύετε με τις πράξεις σας, την ώρα που ισχυρίζεστε οτι τον υπηρετείτε!..
Πράγματι, ο Χριστός με τον λινό χιτώνα, την ταπεινότητα, ο υπηρέτης και υιός του ανθρώπου, εκείνος με τα σανδάλια και την ακτημοσύνη, ο αδέκαρος επαναστάτης που μίλησε και δίδαξε αγάπη προς φίλους και εχθρούς - με σημείο αναφοράς τον εαυτό του καθενός μας, αυτός ο Χριστός.. θα πρέπει να είναι πράγματι πολύ.. τσαντισμένος μαζί σας!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΠΙΛΑΤΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: