Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Το "παρών" της Κ.Ε.Ε.Δ. στο πλευρό των ε.ε. & ε.α στην Αθήνα. 09-03-13



Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς ©



Το Σάββατο που μας πέρασε, για μια ακόμα φορά, οι Έφεδροι Καταδρομείς μας (Σ.Ε.Ε.Δ / Κ.Ε.Ε.Δ.) ήταν η ξεχωριστή παρουσία στη συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας, που έκανε τις καρδιές μας να σκιρτίσουν περισσότερο...  Απέδειξαν και πάλι την ενότητα, την ομοψυχία και την αδελφοσύνη που τους διέπει, διατηρώντας σταθερές τις μεγάλες αξίες, απο τις οποίες αντλούν και την αίσθηση υπεροχής, αυτοπεποίθησης και δύναμης που τους διακατέχει -και δικαίως!.. Αυτά τα παληκάρια αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ε.ε & ε.α) και του λαού μας..
Είναι αυτοί που έχουν την καταδρομή στο αίμα τους και την Πατρίδα στην καρδιά τους, αυτοί που πρώτοι καλούνται να δράσουν σε κάθε δόλια επιβουλή (έσωθεν και έξωθεν) εναντίον της πατρίδας μας!.. Σύνθημα τους: 
''Το υπουργείο υγείας προειδοποιεί -εμείς όχι !'' 
Και είναι αυτοί που, σ'αυτούς τους σάπιους και ψεύτικους καιρούς που βιώνουμε ως κοινωνία, στους καιρούς της απαξίωσης των πάντων, και κυρίως των Ενόπλων μας Δυνάμεων, συντηρούν την Κοινότητα τους οι ίδιοι και αυτοσυντηρούνται ως προς τις εύλογες και σημαντικές ανάγκες τους, χωρίς κρατικά κονδύλια και επιχορηγήσεις!.. και όμως, αγωνίζονται με σύνεση και με πειθαρχία να φέρουν σε πέρας επιτυχώς την ύψιστη αποστολή τους, τιμώντας τον όρκο τους και εκπληρώνοντας τον προορισμό τους, προσμένοντας πάντα την κατάλληλη αφορμή, την κατάλληλη στιγμή για να επέμβουν, αφοσιωμένοι πρώτιστα και σταθερά στο αυτονόητο που τους επιτάσσει το καθήκον, κάνοντας πράξη το ηχηρό τους μήνυμα: ''ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΦΡΟΥΡΕΙΤΑΙ''.. 
Έγραψα απο καρδιάς αυτά τα λίγα λόγια, όχι για να "υπερασπιστώ" τους λίγους αυτούς (αλλά... λύκους!), γιατι δεν έχουν καμμιά ανάγκη υπεράσπισης.. αντίθετα, είναι ΑΥΤΟΙ που υπερασπίζονται εμάς με γενναιότητα, προθυμία και ανιδιοτέλεια!... Δική μου πρόθεση και προσωπική μου ανάγκη -και υποχρέωση, αν θέλετε, είναι να καταλάβουν κάποιοι που (ευτυχώς, καλοπροαίρετα) αναρωτήθηκαν για την "αιφνιδιαστική" αποχώρηση των Εφέδρων μας μετά απο την ολιγόλεπτη παρουσία τους στην Πλατεία Συντάγματος, έξω απο την Βουλή, όπου είχαν παραταχθεί.. Κάποιοι λοιπόν, καλοπροαίρετα, (σε εμένα τουλάχιστον), δήλωσαν την απογοήτεσή τους ως προς αυτό που ανέμεναν: ίσως περισσότερος χρόνος παραμονής εκεί, ίσως κάποιες εκφωνήσεις λόγων ή ανακοινώσεις κ.λ.π. .. Επίσης, πολλοί απο τις φίλες και τους φίλους αναρωτιούνται "γιατί απουσίαζαν απο την συγκέντρωση του κόσμου την επόμενη μέρα (Κυριακή)", όπου πάλι οι "αγανακτισμένοι" επιστρέφοντας (;;;) αντιμετώπισαν το ακόμα σκληρότερο πρόσωπο της βίαιης, αναίτιας και επιδεικτικής καταστολής απο τα γνωστά μισθοφορικά "καθίκια" του ..."δικού τους", άθλιου και άνανδρου "καθήκοντος"!
Θα πω απλώς, οτι η δική μου ταπεινή/προσωπική εκτίμηση, είναι πως οι Έφεδροι Καταδρομείς μας (πολύ σωστά -κατά την άποψή μου) διαφύλαξαν το κύρος της Κοινότητας, υπερασπιζόμενοι τις αρχές και τις αξίες που την διέπουν, όπως ακριβώς όφειλαν! 
Στη σελίδα τους εδώ στο FB (Σ.Ε.Ε.Δ.) θα βρείτε ικανοποιητικές απαντήσεις και σχόλια που σίγουρα θα σας καλύψουν.. Παραθέτω παρακάτω ένα κείμενο του κ. Νικ. Δημητρόπουλου (εξέχοντος μέλους της Κοινότητας), στο οποίο, μέσα απο έναν "δεκάλογο" με λόγια καθαρά, αντρίκια και σταράτα που δεν αφήνουν κενά, ούτε περιθώρια... ταλαντεύσεων και παρερμηνείας, ενημερώνει με σαφήνεια τις θέσεις της Σ.Ε.Ε.Δ. τόσο ως προς τις απορίες, όσο και γενικότερα, για κάθε άλλη περίπτωση, βάζοντας τα πράγματα σε τάξη και στη σωστή τους θέση.. 
Το διάβασα προσεκτικά και με κάλυψε στο απόλυτο, όπως και ήταν αναμενόμενο!.. Θα είναι καλό να το διαβάσετε, και είμαι σίγουρος ότι θα σας φέρει πιο κοντά με τους Εφέδρους Καταδρομείς μας, κατανοώντας την ουσία των αποριών σας, αλλά και την ψυχολογία τους.. Κι αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο και το έχουμε ανάγκη όλοι, πραγματικά.. και θα αποδειχθεί περίτρανα στο προσεχές διάστημα.. 
Ας μην τρέφουμε αυταπάτες.. αυτή η Πατρίδα, με την ανοχή ημών των πολιτών-δυστυχώς, έχει ήδη προ πολλού ξεπεράσει και την τελευταία "κόκκινη γραμμή".. Συμβατός τρόπος επιστροφής δεν υπάρχει πλέον.. απελευθέρωση με ειρηνικές διαδικασίες δεν προβλέπεται επ' ουδενί!.. Και η μόνη.. "ανάπτυξη" είναι η ανάπτυξη των.. προσυμφωνημένων ξένων και εγχώριων... "επενδυτών"-κλεπταποδόχων, που επενδύουν (οι δυστυχείς) σε γή-αέρα-ύδωρ της Ελλάδας και των Ελλήνων, που παρέχεται παράνομα απο φτηνούς ντόπιους "πωλητές"-ληστές, στους οποίους -φυσικά- δεν ανήκουν! 
Είναι προφανές και μαθηματικά συνεπαγόμενο, ότι στο τέλος όλης αυτής της φαρσοκωμωδίας αυτής της συμμορίας του πολιτικού υποκόσμου  οι μόνοι όρθιοι που θα παραμείνουν ανιδιοτελώς στις επάλξεις, υπερήφανοι ως Έλληνες, για να πατήσουν το πλήκτρο εκκίνησης κηρύσσοντας την Νέα Αρχή για την Πατρίδα μας, θα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.. αργά ή γρήγορα - με τον καλό ή με τον άσχημο (για τους προδότες) τρόπο..
Και σε όλο αυτό, οι Έφεδροι Καταδρομείς μας δεν αποτελούν ελπίδα του... ανέλπιστου, αλλά.. υπαρκτή βεβαιότητα εγγύησης! Ας το θυμόμαστε!
Στρατός και λαός ένα σώμα, μια γροθιά λοιπόν.. Είναι τώρα ή ποτέ!

Ιδού το κείμενο του κ. Νικ. Δημητρόπουλου:

"1. Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΠΟΥ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΜEΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

2. H ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΝΤΑΒΑΤΖΗΣ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΚΑΜΙΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑΣ ΚΛΑΔΙΚΗΣ.

3. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΡΙΝΟΥΝ (ΑΤΟΜΑ, ΟΜΑΔΕΣ, ΚΛΠ) ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ – ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ. 

4. ΔΕΝ ΕΚΤΕΛΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΕΜΠΛΟΚΕΣ ΜΕ ΜΑΤ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ…ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

5. ΔΕΝ ΣΥΝΑΧΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΞΥΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ. ΑΛΛΩΣΤΕ …ΟΣΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ…ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΙΑΧΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ. 

6. ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ (ΓΟΥΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙ ΟΡΕΞΕΩΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ), ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΞΟΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΦΕΔΡΟΙ.

7. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΝΟΜΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.

8. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΞΙΛΑΣΤΗΡΙΑ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΝΕΝΟΣ (ΑΠΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΜΑΧΗΤΕΣ ΕΩΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟ WANNABE ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ).

9. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠ’ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ

10. ΤΟ ΠΩΣ, ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΚΙΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΤΕ ΜΗΝ ΧΤΥΠΙΕΣΤΕ ΑΔΙΚΑ…ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΞΕΡ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ."



4 σχόλια:

Κλαίρη Αγγέλου Αβραμίδου είπε...

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ?????
ΘΑ ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΑΛΙΩΝ!!!!!!

Maria T είπε...

@Κλαίρη Αγγέλου Αβραμίδου

Ναι.... θα τριζουν τα κόκκαλα των "παλιών" με τους απαξιωτές τους.
Με τους καλοθελητές που παίζουν με τις λέξεις και τους τυφλούς που δεν μπορούν να δουν πίσω από αυτές ...και με εκείνα τα γνωστά πρακτοράκια σε ρόλο ...κρυπτοθαυμαστών(!) με σλόγκαν τους το γνωστό "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", ενώ ο ίδιος ο σκοπός τους είναι το μέσον.
Λοιπόν, φίλη Κλαίρη, φαντάζομαι εγώ και άλλο τόσο ο αρθρογράφος και όλες αυτές οι εκατοντάδες αναγνώστες που πέρασαν αφήνοντας ένα στίγμα επιβράβευσης προς τους εφέδρους (που είναι το θέμα του άρθρου) ότι αυτό που πράγματι ισχύει για τους "παλιούς" είναι ότι Η ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΑΝΑΣΚΙΡΤΑ ΑΠΟ ΥΠΕΡΗΦΆΝΕΙΑ στο ανάγνωσμα και μόνο, παίρνοντας δονήσεις από την ψυχή των σημερινών ΆΞΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΑΞΙΩΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ, σε καιρούς σημερινούς, φτιαγμένους για ήρωες σαν αυτά τα παληκάρια μας.

Κλαίρη Αγγέλου Αβραμίδου είπε...

Ο/Η Κλαίρη Αγγέλου Αβραμίδου είπε...

Μαρία Τ (που αν το όνομά σου ήταν στα ελληνικά και ολόκληρο, θα ταίριαζε με την παλικαριά αυτών των οποίων εμφανίζεσαι θιασώτης, έτσι για την ιστορία, σου λέω πως κι εγώ από αυτές ακριβώς τις τάξεις προέρχομαι, έχω το DNA τους και ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ να κρίνω. Και όσοι ξέρουν και αγαπούν, είναι αυτοί που κρίνουν αυστηρότερα. Λίγη προσοχή δεν βλάπτει. Όποιος δεν ξέρει, ρωτάει και μαθαίνει πρώτα! Και η ιστορία, δεν ξεκίνησε να γράφεται ούτε χθες, ούτε προχθές. Απαριθμεί δεκαετίες, και αυτά τα παιδιά για μένα είναι ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ!! Στα αδέλφια μου λοιπόν, εξέφρασα την άποψή μου. Η δική τους γνώμη και ασφάλεια με αφορά, και σε καμία περίπτωση η δική σου. Ο δικός μου πατέρας ετάφη με στολή παραλλαγής και πράσινο μπερέ, στα 49 του, τυλιγμένος με την ελληνική σημαία και τα παράσημά του. Δεν περιμένω από κανέναν να κρίνει.

Maria T είπε...

@Κλαίρη Αγγέλου Αβραμίδου

Το όνομά μου είναι γραμμένο με λατινικούς, αλλά και με ελληνικούς χαρακτήρες, ολόκληρο και σε όλες τις σελίδες μου, όπως και στο Fb, οι οποίες είναι ανοιχτές και διάφανες προς όλους, αντίθετα με σένα που το όνομά σου το γράφεις ελληνικά, (αλήθεια, στις τραπεζικές σου κάρτες είναι γραμμένο στα ελληνικά;;;) αλλά τίθεται σε αμφισβήτηση η γνησιότητα του, ενώ η σελίδα σου είναι κατακλειδωμένη σαν ορμητήριο, κρυμμένο με παραλλαγή, απ' όπου δεν χάνεις ευκαιρία να εφορμάς κάθε φορά στις σελίδες των εφέδρων μας, σε επίδειξη απαξίωσης, ειρωνείας και κυνισμού!.. προφανώς σε τρέφει η διχόνοια, η υπεροψία και η έπαρση!.. Με αποκαλείς "θιασώτη" αυτών των αληθινών παλικαριών, των εφέδρων καταδρομέων μας.. αλήθεια, εσύ τίνων θιασώτης να είσαι άραγε; και για ποια.. "οικογένεια" μιλάς, αφού-προφανώς- δεν ανήκουμε στην ίδια οικογένεια;;;
Αυτό θα ίσχυε μόνο αν θεωρούσες οικογένειά σου και αδέλφια σου τους εφέδρους μας.. και τότε θα ήσουν και δική μου αδελφή.. Είναι σαφές ότι φάσκεις και αντιφάσκεις..
Όσο για την ιστορία σου, αν και προσπαθείς να την ωραιοποιήσεις, θέτοντας την λογοτεχνία σε σοβαρό κίνδυνο, θα σου πω πως, αν είναι αληθινή, τότε δεν δικαιούσαι να κρίνεις.. έχεις υποχρέωση να σιωπάς και να τιμάς τη στολή παραλλαγής, τα πράσινα μπερέ και την Ελληνική σημαία!.. αλλά να ξέρεις, πολλοί πρακτορίσκοι και φασιστάκια, εχθροί αυτού του Ιερού Τόπου, ήταν παιδιά ηρώων.. το DNA από μόνο του δεν τους προσθέτει πατριωτισμό, σύνεση και σεβασμό! Και οι Έλληνες ήρωες ήταν από πάντα ταπεινοί και λακωνικοί.. δεν κατέκριναν, αλλά διέκριναν!
Οι καταδρομείς μας σου απάντησαν στη σελίδα της Κ.Ε.Ε.Δ., εμμέσως πλην σαφώς, διακρίνοντας την αλαζονική πρόθεση, την ειρωνεία και την υπεροψία, (τα εξέχοντα στοιχεία του... DNA σου δηλαδή) με τα οποία χρωμάτισες τα απαξιωτικά σου σχόλια εκεί.. Και επειδή ΕΙΝΑΙ αδέλφια μου και τους αγαπά και τους νοιάζεται η μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, θα επαναλάβω την απάντησή τους που σε αφορά, έτσι για να διασκεδάσω τα λίγα χαμένα λεπτά της ώρας που κατανάλωσα-για τελευταία φορά- για σένα!:
Σύνδεσμος Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΥΡΑ ΜΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ "ΜΗ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ 'Η ΛΗΘΗ", ΚΑΤΙ ΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ. ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ. ΤΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ "ΦΙΛΙΑ" ΠΥΡΑ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΜΕ. ΑΛΛΑ Η ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΣΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΗ ΠΥΡΩΝ. ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ "ΦΙΛΙΟΙ" ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΟΥ ΒΑΛΛΟΥΝ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΥΧΑΙΑ ΕΠΑΦΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΕΔΡΑ.
και τέλος:
Συνδεσμος Εφεδρων Ειδικων Δυναμεων ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ/ΑΝ ΑΡΕΣΕΙ.

Maria T