Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Hands off Cyprus - το ΌΧΙ της Κύπρου




Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς ©

Η Κύπρος μας, για ακόμα μια φορά, εθνικά πρωτοπόρος.. ακόμα μια φορά να προηγείται, δείχνοντας το δρόμο της Εθνικής αξιοπρέπειας, της Ελληνικής σκέψης και του Πατριωτικού φρονήματος που σώζει Πατρίδες!.. 

Στα χνάρια του μεγάλου απόντα, του γενναίου και Ελληνόψυχου Ηγέτη που έδωσε πρώτος το παράδειγμα, του Τάσου Παπαδόπουλου, αγνόησε το τίμημα, τις απειλές, την τρομοκρατία, και τέλος.. "το πιστόλι στον κρόταφο", και με τη δύναμη της μεγαλοψυχίας, του θάρρους και της αποφασιστικότητας του μαρτυρικού, αλλά και γενναίου λαού της, τέντωσε την σφεντόνα της και σαν άλλος μικρός Δαυίδ έδωσε ένα καίριο πλήγμα στο τερατώδες θηρίο Γολιάθ, απαντώντας ΟΧΙ στη συμμορία των Βρυξελλών και της Γερμανικής Ευρώπης!..
Αυτό το μικρό νησί, απο πάντα προδομένο και καταδικασμένο να αφήνεται ολομόναχο στην τύχη του, κι όμως, να αντέχει, να ορθώνει την ψυχή του και να αντιστέκεται!.. 
Ναι, με όλες τις ευχές τίποτα δεν αλλάζει.. με μια απόφαση όμως, αλλάζεις τα πάντα!.. 
Και η Μεγαλόνησος πήρε την απόφασή της, κόντρα σε όλους εκείνους που προσπαθούσαν να την αποπροσανατολίσουν και να την πείσουν να ακολουθησει τους δικούς τους δρόμους.. τους δρόμους των προσκυνημένων, των υπόδουλων, των ανδρείκελων των νταβατζήδων και τοκογλύφων μιας φασιστικής Ευρώπης και της αυταρχικής Γερμανικής παράνοιας!.. 
Όμως, η Κύπρος μας επέλεξε και αποφάσισε να πάρει το δικό της μονοπάτι, αφήνοντας πίσω τους καλοθελητές, τα φερέφωνα, τους διάφορους -εντός κι εκτός- πρακτορίσκους και τιμητές της Μέρκελ, του Σόϊμπλε και της παρέας των ανήθικων, στυγνών εγκληματιών και μεγαλοαπατεώνων..
Ξέρει οτι το τίμημα που θα πρέπει να πληρωθεί δεν θα είναι καθόλου μικρό ή ευτελές..αντίθετα.. ξέρει, επίσης, οτι έχει απέναντί της εχθρούς, γνωστούς απο το παρελθον τους, αλλά ακόμα πιό επικίνδυνους στο παρόν.. Εχθροί ορκισμένοι κατά του Ελληνισμού, αιμοδιψείς, εκδικητικοί, στυγνοί εγκληματίες λαών και φυλών, αδίστακτοι... 
Και επιπλέον τώρα, κάτι ακόμα περισσότερο και άκρως επικίνδυνο: Λαβωμένοι!..
Γι' αυτό, ο πόλεμος που θα αντιμετωπίσουν πλέον οι αδελφοί μας Κύπριοι δεν θα είναι καθόλου εύκολος.. και μάλιστα, σε μέρες που θα προσπαθούν να ανακάμψουν στο εσωτερικό, να νοικοκυρέψουν τα οικονομικά τους και να χαράξουν νέα πορεία ανάπτυξης για το παρόν και το μέλλον.. 
Σίγουρα, το αμέσως προσεχές διάστημα θα είναι δύσβατο και θα κρύβει παγίδες και κινδύνους απο αυτόν τον εξωτερικό εχθρό, που έχει αποδείξει οτι πολεμά θρασύδειλα και ανεντίμως ανορθόδοξα, ύπουλα και με χτυπήματα "κάτω απο τη ζώνη"!.. 
Για την Κύπρο μας, το επόμενο διάστημα θα είναι καιρός να γνωριστούν οι θάλασσές της με όλους τους κινδύνους!..
..Όμως.. ο Ελληνισμός της Κύπρου, τα αδέφια μας οι Κύπριοι, απέδειξαν ήδη, για ακόμα μιά φορά, οτι δεν γονατίζουν, δεν προσκυνούν, δεν εξαγοράζονται και δεν πωλούν τα ιερά κειμήλια της Ιστορίας τους!.. 
Ίσως χρειαστεί για λίγο να υποφέρουν, αλλά ας μην ξεχνάμε: αυτός που φοβάται να υποφέρει, είναι καταδικασμένος να υποφέρει απο αυτό πoυ φοβάται..

Σε τέτοιους καιρούς υποδούλωσης, ο Ήλιος της Εθνικής Υπερηφάνειας ανέτειλε σήμερα και πάλι, μετά απο καιρό, στις καρδιές των Ελλήνων απανταχού της γής!.. και το οφείλουμε στη γενναιότητα των Κυπρίων αδελφών μας!
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στους παλμούς της Μεγαλονήσου, του ηρωϊκού Νησιού της Αφροδίτης!.. Η ψυχή των Ελλήνων της Ελλάδας αφουγκράζεται τη σιωπή και τους θορύβους!.. Κοιτάζει τα σημεία σε γη, ουρανό και θάλασσα!.. Μπορεί η Μητέρα Πατρίδα να καταδυναστεύεται απο μια συμμορία κατακτητών της εξουσίας, ατυχώς!.. Mπορεί αυτοί οι ελληνόφωνοι εντολοδόχοι και διεφθαρμένοι διοικητές των Γερμανών εδώ να "αποφασίζουν και να διατάσσουν", μπορεί να προσκυνούν σαν απελπισμένοι ικέτες τους εκτελεστές της Ελλάδας μας, μπορεί να αισθάνονται.. υπερήφανοι για τον άχαρο και κατάπτυστο ρόλο τους ως υπόδουλοι υπαλληλίσκοι και γελωτοποιοί των Γερμανών αφεντικών τους.. αλλά.. ένα είναι σίγουρο: Λαός και Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται πάντα στο πλευρό τους και πάντα σε ετοιμότητα.. 
Κοινή γαρ η μοίρα!.. κοινή και η Τελική Νίκη του Ελληνισμού, για την Ελλάδα και την Κύπρο μας!..

Δεν υπάρχουν σχόλια: