Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Α.Κ.Ι.Σ.: Ακόμα μια αυστηρή "λογοτεχνική" ...επανάσταση!




Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς ©

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών εξακολουθεί να συντάσσει ωραιοποιημένα λογοτεχνικά... αριστουργήματα, αγγίζοντας "εξ απαλών ονύχων" τα κακώς κείμενα και καταγράφοντας παράλληλα με επαρκώς ακριβή προσέγγιση το κοινό αίσθημα (και) της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, με -ομολογουμένως- ιδιαίτερα αυστηρούς τόνους!.. 
Τις προηγούμενες ημέρες επέδωσαν επιστολή στην Κυπριακή Πρεσβεία, όπου εκφράζουν τη λύπη τους και το αίσθημα εθνικής ντροπής για την ένοχη σιγή και στάση της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της Ελλάδος και ειδικότερα του Έλληνα πρωθυπουργού! Εξέδωσαν επίσης ανακοίνωση με αποδέκτες τον υπουργό Εθνικής Άμυνας (Πάνο Παναγιωτόπουλο), στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ (Μ.Κωσταράκο), καθώς επίσης στους δύο υφυπουργούς και την λοιπή στρατιωτική ηγεσία. Η Α.Κ.ΙΣ αντιπροσωπεύει και εκφράζει (όπως δηλώνει) τους εν ενεργεία (ε.ε.) και εν αποστρατεία (ε.α.) στρατιωτικούς, και τέτοιες γραπτές και συνυπογεγραμμένες ομοφωνίες είναι, αναμφισβήτητα, σημαντικό και ελπιδοφόρο γεγονός!..
όμως, αναρωτιέμαι, ως νοήμων και συνειδητοποιημένος Έλληνας πολίτης, κατά πόσον προσυπογράφουν αυτά τα κείμενα κάποιοι στρατιωτικοί, ιδιαίτερα σε επίπεδο ανωτάτων αξιωματικών, κυρίως εν ενεργεία, οι οποίοι, προφανώς και εκ των πραγμάτων, με την όλη στάση τους κατα καιρούς, αποδεικνύουν πως ουδεμία διάθεση έχουν να κόψουν τον ομφάλιο λώρο που τους δένει με την πολιτική ηγεσία, και τους τρέφει με... προσδοκίες περί βουλευτικών θρόνων και πολιτικής καριέρας, αντέχοντας και υπομένοντας (ιδιοτελώς φυσικά) να αναπνέουν τον αέρα αυτής της πολιτικής αποσύνθεσης και τη δυσοσμία της αναίσχυντης διαφθοράς και της ανερυθρίαστης πολιτικής παρανομίας με την εκούσια συμμετοχή τους και τις (αμφισβητήσιμης ηθικής) συνδιαλλαγές τους! 


Απο την άλλη οπτική γωνία, αναρωτιέμαι επίσης, κατα πόσον (πλέον) είναι επαρκές ένα τέτοιο κείμενο απο τους αντιπροσώπους της Α.ΚΙ.Σ. και πόσον άξιο απορίας, το να απευθύνονται με την ανακοίνωσή τους αυτή σε αυτή την πολιτική ηγεσία με .."συμβουλές'' και ''προτροπές" πατριωτικού τύπου και ενδιαφέροντος, υποδεικνύοντας (εμμέσως πλην σαφώς) την ορθή πατριωτική στάση την οποία η πολιτική ηγεσία θα πρέπει εμπράκτως να ....αποδείξει! Σαν να μας λένε δηλαδή, οι -κατά τα άλλα- συμπαθείς και σεβαστοί πατριώτες στρατιωτικοί της Α.ΚΙ.Σ.. οτι απευθύνονται σε μια ...Ελληνική κυβέρνηση, που σέβεται το πατριωτικό της καθήκον και ενδιαφέρεται για το κοινό καλό αυτής της πατρίδας και την ειρήνη και ευημερία αυτού του λαού! 
Αν πιστεύουν κάτι τέτοιο, πραγματικά το θεωρώ απορίας άξιον.. το λιγότερο!!!
Συντάσσοντας λοιπόν τέτοια και τόσο ωραιοποιημένα λογοτεχνικά κείμενα, τουλάχιστον στις μέρες της απροκάλυπτης προδοσίας που διερχόμαστε, φοβάμαι οτι τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και η ίδια η... λογοτεχνία!.. Ακόμα κι αν έχει σκοπό τον κατευνασμό και την... παρηγοριά οτι "εκτελέστηκε το πατριωτικό καθήκον", η ουσία παραμένει... ανούσια!

Αυτός ο τόπος, μόνο με την έμπρακτη γενναιότητα της Ελληνικής ψυχής, με την ενεργοποίηση του πατριωτικού όρκου και της στρατιωτικής τιμής και αξιοπρέπειας, κι αν χρειαστεί, ακόμα και με την δύναμη των όπλων μπορεί να ελευθερωθεί.. και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει ο καθένας, αρκεί να βγάλει το κεφάλι του για λίγο απο την... άμμο! Αυτό και μόνον πλέον ακυρώνει την υποχρέωση κάθε μορφής καλαίσθητων επιστολών και ευγενών χαρακτηρισμών προς κάθε επιβουλόμενο!
Κύριοι.. τα σκυλιά συνεχίζουν να γαυγίζουν, αλλά.. τα καραβάνια συνεχίζουν να περνούν!.. 
----------------------------------
Παρακάτω οι σύνδεσμοι που μπορείτε να βρείτε την επιστολή και την ανακοίνωση όπως αυτές δημοσιεύθηκαν στο onalert και στο defencenet αντίστοιχα:

Δεν υπάρχουν σχόλια: