Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Το μικρό "αντιμνημονιακό" κανάλι της ..."επανάστασης"!





Το να γράφεις σήμερα για τον άχαρο ρόλο των ΜΜΕ στη ζωή μας έχει καταντήσει τετριμμένο, και ο κάθε αναγνώστης θα μπορούσε απλά να διαπιστώσει - μετά το τέλος της ανάγνωσης - ότι κατανάλωσε άσκοπα το χρόνο του, τελικά, για να επιβεβαιώσει ακόμα μία φορά αυτά που ήδη γνώριζε:
Τα ΜΜΕ της διαφθοράς, της συνδιαπλοκής, της υποτέλειας στους μεγαλοτραπεζίτες, και τη δουλικότητα στον εκάστοτε κομματικό μηχανισμό και μπλα μπλα μπλα....


Για αυτά όμως που σκοπεύω να γράψω αυτή τη φορά, αφορμή στάθηκε η στάση μου, μέσα από ένα τυχαίο ζάππινγκ, σε ένα απ'τα γνωστά μικρά κανάλια, που δεν το κρύβω, μου είχε προξενήσει θετική εντύπωση ως προς την ανεξάρτητη πολιτική γραμμή με κοινωνικές διαστάσεις που είχε επιλέξει. 

Θυμήθηκα λοιπόν, ότι αυτό το συγκεκριμένο μικρό κανάλι, τον τελευταίο χρόνο ειδικά, διακήρυττε θέσεις τις οποίες υπερασπίζεται, όπως, σφοδρές καταγγελίες κατά της σημερινής κυβέρνησης, ξεκάθαρα αντιμνημονιακή κατεύθυνση, και το κυριότερο, υπεράνω κομμάτων, και με επαναστατική διάθεση κατά όποιουδήποτε - ανεξαιρέτως- ασκούσε πολιτική αντιλαϊκή, φοροληστρική και γενικά προδοτική και επικίνδυνη για τη χώρα. 
Με αυτό το βασικό προφίλ που προωθεί προς τα έξω, και με τη βοήθεια ενός μεγαλοδημοσιογράφου, μεγαλοδιευθυντού, (και από χρόνια ταγμένου ξεκάθαρα στο βαθύ γαλάζιο) στελέχους του, καθώς και με άλλους συμπαθείς επίδοξους δημοσιογράφους στα πάνελ του, αλλά και με εξαίρετους καλεσμένους διαφόρων κομμάτων, ακαδημαϊκών, αναλυτών, οικονομολόγων, που σπάνια βλέπαμε στα λεγόμενα γνωστά μεγάλα κανάλια, με όλα αυτά λοιπόν, αλλά και με την ευρηματική τακτική, να δίνει δημοσίως το μικρόφωνο στον απλό κόσμο να βγάζει τα απωθημένα του και να εισακούεται υπομονετικά από τους οικοδεσπότες της κάθε εκπομπής του, κατάφερε αυτό το μικρό κανάλι να αποκτήσει γρήγορα την αμέριστη συμπάθεια, την καλοπιστία (και ευπιστία επίσης) και το σεβασμό ενός κοινού που - αναντίρρητα - εξακολουθεί να αυξάνεται.
Με αυτό τον τρόπο, αυτό το μικρό κανάλι έχει φτάσει σε ένα σημείο πλέον, να έχει μία δύναμη επιρροής που απορρέει από αυτή ακριβώς την εμπιστοσύνη και το σεβασμό του κοινού του. 

Όμως...
...βλέποντας και απόψε, για ακόμα μιά φορά το "δελτίο ειδήσεων" με το συγκεκριμένο μεγαλοδημοσιογράφο - μεγαλοδιευθυντή, δεν μπορώ να μην πω ότι προβληματίστηκα και μάλιστα σοβαρά. 

Είναι αλήθεια ότι ακόμα κι εγώ, που οι θέσεις και οι απόψεις μου για τα ΜΜΕ, γενικά, και ιδιαίτερα τη συγκεκριμένη εμπόλεμη εποχή που ζούμε, και που κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε κανένα - σε ό,τι αφορά τα κοινωνικοπολιτικά θέματα αυτού του τόπου - λίγο έλειψε να πιστέψω, ότι πράγματι αυτό το μικρό κανάλι είχε πολύ μεγάλο μπόι κι ακόμα μεγαλύτερη γλώσσα εναντίον ολόκληρου του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Ότι ήταν ένα μικρό φως που μεγάλωνε, φωτίζοντας τη σκοτεινή πλευρά εκείνου του πίνακα, που αποτελεί το μόνιμο φόντο στην καταδυναστευόμενη κοινωνία. 

Είναι επίσης αλήθεια ότι ως τώρα, δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία (αν και θέλω να θεωρώ τον εαυτό μου από τους υποψιασμένους), ότι πίσω από το θόρυβο της επιτυχίας συνέβαιναν περίεργες κινήσεις στο παρασκήνιο, που διέφευγαν της προσοχής του κοινού, όπως το γεγονός ότι ξεκίνησε με δύο μεγάλους δημοσιογράφους, αργότερα ήρθε η στιγμή που υπήρξε ρήξη και ο ένας έφυγε, στη συνέχεια μέσω μιας νέας ρήξης αυτός που είχε φύγει, επέστρεψε κι εκείνος που είχε παραμείνει, έφυγε!...
Παράλληλα, "εισέβαλαν" στο σταθμό, δημιουργώντας "θορυβώδεις" εκπομπές με καταγγελτικό ύφος, γνωστές προσωπικότητες, όπως π.χ. βουλευτές κομμάτων (ΛΑ.ΟΣ, Ν.Δ.) καθώς και δημοσιογράφοι, πανεπιστημιακοί αναλυτές, οι περισσότεροι προσκείμενοι και άρρηκτα δεμένοι (και δεσμευμένοι) με κάποια από τα γνωστά κόμματα.
Μυστήρια πράγματα....

Μέσα σε όλα αυτά, το οξύμωρο είναι ότι το κανάλι αυτό και σήμερα διακηρύσσει την ακομμάτιστη και ανεξάρτητη πολιτική του και πολλές φορές έχει τονίσει απαξιωτικά, οτι "δεν επιθυμεί και δεν επιδιώκει να προσκαλεί στις εκπομπές του πολιτικούς οποιουδήποτε κόμματος"... 
Και καλά μέχρι εδώ... 

Μπορεί κάποιος, όσο κι αν είναι υποψιασμένος, να κάνει μια μεγάλη εξαίρεση και να σκεφτεί ότι όλα αυτά αιτιολογούνται με την ανάγκη αυτού του μικρού τηλεοπτικού σταθμού να ανέβει στην τηλεθέαση... 
Αυτό όμως που περισσότερο, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, θεώρησα απόψε (ειδικά) ότι με υποβαθμίζει ως προσωπικότητα, το γεγονός ότι υποτιμά τη νοημοσύνη μου, και επιπλέον με θεωρεί ένα ακόμα αναλώσιμο πρόβατο ή κάποιον εύπιστο, στη συνείδηση του οποίου μπορούν να επέμβουν, και του οποίου την ιδεολογία μπορούν να καθοδηγήσουν και να χειραγωγήσουν και αυτό γιατί με τις τελευταίες αλλαγές, τον τελευταίο καιρό, άρχισε σιγά σιγά να αποκαλύπτει τις έρπουσες προθέσεις και σκοπιμότητες του, σύμφωνα με την ταπεινή μου αντίληψη, ή - αν θέλετε - το ταπεινό μου συναίσθημα. 
Διαπίστωσα λοιπόν ότι εμμέσως πλην σαφώς, μεθοδευμένα και με έρπουσα τακτική αυτό το κανάλι προωθεί επισταμένα και ενσυνείδητα το κόμμα της Ν.Δ. και μέρα με τη μέρα, με υπόγειες μεθόδους προσπαθεί να χειραγωγήσει όλο αυτό το κοινό που έχει αποκτήσει, προς αυτή την κατεύθυνση.
Εμμέσως πλην σαφώς, επίσης, η προσφιλής του ατάκα πλέον, τόσο από τους μικρούς εκκολαπτόμενους δημοσιογράφους του, όσο και από το μεγαλοδημοσιογράφο - μεγαλοδιευθυντή είναι ότι "το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά θα είναι η αυριανή κυβέρνηση" και συνεπώς ο Σαμαράς, ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας!!!!!
Είναι φυσικό επόμενο ένα μεγάλο μέρος του κοινού, του οποίου έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη και το σεβασμό, χειραγωγείται ασύστολα με συνεχή υποβολή, και πειθαναγκάζεται αυτό το μέρος του κοινού να αποτελέσουν σε πιθανές επερχόμενες εκλογές ....ψηφοφόρους ΝουΔούλους!...

Ηλίου φαεινότερο λοιπόν, για κάποιον που θα το παρακολουθήσει υποψιασμένος πλέον, ότι έχουμε αποκτήσει ένα νέο μικρο ΝουΔουλικό κανάλι! Και τί μας λέει αυτό το κανάλι λοιπόν;
Μας λέει πόσο κακή και επικίνδυνη είναι η "Χούντα" του ΠΑΣΟΚ που κυβερνά σήμερα τον τόπο (και αναμφισβήτητα έχει δίκαιο γι'αυτό - κοινώς αποδεκτό τοις πάσι), και μας προτείνει (εμμέσως πλην σαφώς πάλι) την λύση όλων των προβλημάτων αυτού του τόπου με τη βέβαιη πρωθυπουργεία του Αντώνη Σαμαρά αύριο! Μας λέει δηλαδή, να φύγει η "Γκεστάπο" και να'ρθει η "Γκα Γκε ..Μπλε" να μας σώσει!... Δηλαδή, μας προτείνει να επιλέξουμε την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος, το άλλο "μεγάλο" κόμμα της ..."αιμομεικτικής σχέσης" των δύο "μεγάλων"...
Η ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!

Όχι, τα όσα γράφω δεν έχουν την πρόθεση της καταγγελίας.. έχουν την πρόθεση της υπόδειξης αλλά και της επιβεβαίωσης για κάποιους που σκέφτονται ομοίως και προβληματίζονται όσο κι εγώ. Δεν είναι μόνοι τους...

Επίσης, δε θα είχα κανένα πρόβλημα να εμφανίζεται ένα καινούριο ΝουΔουλικό κανάλι, αρκεί να μην παίζει με το μυαλό μου, και να έχει την τόλμη να δηλώνει αντρίκια εξαρχής και ξεκάθαρα τους σκοπούς του ....έτσι για να ξέρουμε με τί έχουμε να κάνουμε! 
Είναι ευνόητο και αποδεκτό (σε επαγγελματικό επίπεδο) το γεγονός ότι κάθε κομματικοποιημένο κανάλι ελπίζει στα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν για την επιχείρηση του από κάποια κυβερνητικά προνόμια σε μορφή οικονομικών απολαβών, όπως πχ. κρατικές διαφημίσεις, επιχορηγήσεις, ειδική φορολογική μεταχείρηση. Όλα δηλαδή, όσα συμβαίνουν πάντα σ'αυτή την ...κομμα-τιασμένη ..."Ψωροκώσταινα" της διαφθοράς, της διαπλοκής, των "ημετέρων", της υποτέλειας και της αλληλεξάρτησης, που έχει επιβληθεί και ριζώσει από το σάπιο πολιτικό σύστημα! 
Αυτό είναι λοιπόν που με ενοχλεί!

Λοιπόν, κλείνοντας, κύριοι του μικρού αυτού καναλιού, ( ...και τελικά όχι μόνο σε εμβέλεια αλλά και σε.. μπόι), λάβετε υπόψιν σας, ότι η μεγαλύτερη μερίδα των Ελλήνων πολιτών σήμερα, δεν τρέφεται με δηλητηριασμένα κουτόχορτα και δεν πίνει το όπιο που προσφέρετε αφειδώς και.. "ανιδιοτελώς"! Δεν επιζητεί κανένα από τα δύο κόμματα και κανένα γενικά κόμμα από όσα συνθέτουν σήμερα το αρρωστημένο, διεφθαρμένο και υπόλογο πολιτικό προσωπικό, γιατί το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών σήμερα, ουδεμία σχέση έχει με εκείνο των παλαιότερων χρόνων που ξέρατε! Έχουν γίνει πολλά. Τόσα, που και η λέξη "αηδία" δεν καλύπτει -ως προσδιορισμός- το συναίσθημα αυτού του λαού, για αυτό το πολιτικό σύστημα, που εναγωνίως και απελπισμένα προσπαθείτε να διατηρήσετε και να διαιωνίσετε για προσωπικό σας όφελος! 

Μάθετε επίσης ότι η κοινή άποψη και πεποίθηση αυτής της μεγάλης μερίδας του λαού, που εσείς, όπως και τα υπόλοιπα "Μέσα Μαζικής Εξόντωσης", στις δήθεν δημοσκοπίσεις σας τους ονομάζετε ...."αναποφάσιστοι" και "λευκό", πιστεύουν ότι, όποιος σήμερα μιλάει και αποδέχεται "κυβέρνηση εθνικής ενότητας", "οικουμενική κυβέρνηση", "κυβέρνηση προσωπικοτήτων" και άλλα ....χαριτωμένα και φαιδρά, θεωρείται διεφθαρμένο και συνδιαπλεκόμενο μέλος της ίδιας συμμορίας των αντιπροσώπων των ξένων κέντρων αποφάσεων, των Τροϊκολάγνων, των Γερμανολάγνων και των ομοίων τους, εχθροί της Ελλάδας δηλαδή, για να ακριβολογούμε!
Το ίδιο (και ακόμα χειρότερα) ισχύει και για όποιον σήμερα μιλά περί.. "Ελληνικού χρέους", και προωθεί τη λύση της... "αναδιαπραγμάτευσης" αυτού του χρέους(βλ. Σαμαράς) συζητώντας και συντρώγωντας με τον αδιάλλακτο ορκισμένο εχθρό του Ελληνικού Έθνους!!! 
Όλη αυτή η μεγάλη μερίδα των πολιτών, τέτοιες ..."σωτήριες" προτάσεις και λύσεις τις έχουν γραμμένες "στα παλαιότερα των υποδημάτων τους", μαζί με εσάς που τις πρεσβεύετε, και μάλιστα, τη στιγμή που ταυτόχρονα καυχάστε και μεγαλορρημονείτε περί ..."αντιμνημονιακής πολιτικής"!!!

Προτείνω λοιπόν, να πάψετε να παίζετε με τα μυαλά αυτού του ταλαίπωρου λαού, γιατί αυτός ο λαός δεν πλανάται πλέον, ιδιαίτερα από... υπόδουλα φερέφωνα της ιδιοτέλειας, και τελικά πάψτε να παίζετε το ρόλο του.. "διαβόλου με την αγγελική μορφή"! Το έργο το έχουμε ξαναδεί και είστε πολύ κακοί ηθοποιοί! Και επι πλέον.. γίνεστε ενοχλητικά βαρετοί! Και η συνήθης πιθανή απάντηση του στύλ "όποιος δεν γουστάρει ας αλλάξει κανάλι" (γιατι.. ακούστηκε κι αυτό!), το μόνο που αποδεικνύει και επιβεβαιώνει είναι η ανικανότητα σοβαρής απάντησης με επιχειρήματα και η αποδοχή ενοχής! 
Είστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε σε κάθε προβληματισμένο απο τη στάση σας, και όχι να θεωρείτε τα αυτονόητα ως.. αδιανόητα! 

Και μην ξεχνάτε.. ζούμε σε εποχές, οπου οι.. "κωλοτούμπες" είναι το προσφιλές άθλημα ατόμων της συνομοταξίας σας!
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: