Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ.. ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ!...





Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς ©


"Κλέφτες και Αστυνόμοι".. το παιχνίδι των παιδικών μου χρόνων!.. Τότε οι Αστυνόμοι κηνυγούσαν τους Κλέφτες, και οι Κλέφτες έτρεχαν κυνηγημένοι να κρυφτούν... 

Τα χρόνια πέρασαν, το παιχνίδι εξελίχθηκε ανατρεπτικά και προσαρμόστηκε στο σήμερα, στα νέα δεδομένα μιας... "νέας τάξης πραγμάτων"! Οι Κλέφτες πλούτισαν παραδόξως και θεαματικά, αγόρασαν τα πάντα και τους πάντες που τέθηκαν προς πώληση, απέκτησαν τον έλεγχο και έγιναν κυρίαρχοι! Οι Αστυνόμοι συνθηκολόγησαν μαζί τους, αποδεχόμενοι ολοκληρωτικά τους όρους και τους ρόλους της νέας τροπής του παιχνιδιού. Προσκύνησαν τους Κλέφτες και ορκίστηκαν πλήρη υποταγή, συναίνεση και εκτέλεση των εντολών τους με ευλαβική υποτέλεια, αρκούμενοι στα ψίχουλα που θα λαμβάνουν απο τα λάφυρα της λεηλασίας του κόσμου απο τα αφεντικά τους!...

Ο ρόλος των Αστυνόμων, πλέον, περιορίστηκε στο να προστατεύει το έργο και τους σκοπούς των Κλεφτών, επιβάλλοντας την ανομία, με ιδιαίτερο ζήλο και περισσή περηφάνεια, χρησιμοποιώνας την ανελέητη ωμή και ανεξέλεγκτη βία κατα βούληση! Η σχέση μεταξύ Κλεφτών και Αστυνόμων παρομοιάζεται πλέον με εκείνη του πιστού σκύλου με το αφεντικό του! Κλέφτες και Αστυνόμοι στην ίδια πλευρά.... και απέναντί τους ο ίδιος, ένας και κοινός εχθρός: Η Κοινωνία, το "εύκολο θύμα" τους!..
Και το παιχνίδι συνεχίζεται ανεξέλεγκτο!.. Και η λεηλασία των Κλεφτών επίσης.. όπως και η υποτέλεια των Αστυνόμων στα αφεντικά τους!

Το παιχνίδι των παιδικών μου χρόνων άλλαξε ανατρεπτικά, εξελίχθηκε, προσαρμόστηκε στα πλαίσια των σημερινών δεδομένων, όπου η ιδιοτέλεια, η πώληση αξιών και συνειδήσεων, η δουλοπρέπεια και υποτέλεια στην αναξιότητα και την ανομία έχει γίνει ο τρόπος που ενδείκνυται ως μια διέξοδος και βιοποριστική λύση... για.."εξασφάλιση" ζωής με προοπτικές... νεοπλουτισμού!..


Το παιχνίδι των παιδικών μου χρόνων... δεν έχει γούστο πλέον...
Ανδρέας Τσουκαλάς ©

Δεν υπάρχουν σχόλια: