Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ο Μ. Μητσιάς, οι δικοί του "ηλίθιοι" και η δική μου απάντηση.




Γράφει ο Ανδρέας Τσουκαλάς ©

Με θλίψη και απογοήτευση διάβασα τις θέσεις του γνωστού ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά και επειδή ανάμεσα σε άλλα ...υπέροχα των δηλώσεων του αναφέρει αυτά: 
«Ο Σαμαράς είναι μέγας πατριώτης. Ακούω μερικούς ηλίθιους στην τηλεόραση που τον βρίζουν και μιλάνε εναντίον του και θυμώνω. Πρόκειται περί ηλιθίων.».
Και επειδή κατά συνέπεια νιώθω ότι κατατάσσομαι και εγώ στους ηλίθιους που αναφέρει, του μεταφέρω την απάντηση μου όπως αυθόρμητα μου προκύπτει:

Έχουν τον τρόπο τους να πλανούν (..ή μήπως να δελεάζουν και να εξαγοράζουν τελικά;) ακόμα και τους εκλεκτούς! Κρίμα για εκείνον που εισέπραξε την συμπάθεια, την αγάπη και τον σεβασμό - και δικαίως- με την ηθική, την μεριοφροσύνη και την αξιωσύνη που επέδειξε σε αλλοτινές εποχές.. κρίμα για εκείνον που κέρδισε με χρόνια και με κόπους την σπουδαία αναγνώριση, που με αγνή και ανιδιοτελή περηφάνεια και αγάπη του χάρισε αυτή η Ελληνική κοινωνία που τον ανέδειξε.. 

Και είναι κρίμα που σήμερα εξαργυρώνει, τόσο αλαζονικά και προκλητικά, τέτοια ανεκτίμητα κειμήλια στα παζάρια των ελληνόφωνων αλλόφιλων εχθρών αυτού του λαού, που εξ αιτίας του ...''μεγάλου πατριώτη'' φίλου του (και πολλών άλλων σαν αυτόν και της συνομοταξίας του), αυτός ο περήφανος, ειρηνικός και φιλότιμος λαός εξαθλιώνεται, διαλύεται, αφανίζεται και βλέπει τη ζωή του να γλυστράει μέσα απ'τα δάκτυλά του, μάταιη θυσία στο βωμό της μεγάλης προδοσίας τέτοιων ανάλγητων ηγετίσκων, μιας συμμορίας του πολιτικού υποκόσμου.. αυτή η συμμορία, που η απόλυτη και άμετρη διαφθορά και απάτη είναι τα μόνα προσόντα που διαθέτει, συνδυασμένα με το αναμφισβήτητο.. ταλέντο να διαιρεί, να διχάζει και να μολύνει μεταδίδοντας μεθοδευμένα τη διαφθορά μέσα στην κοινωνία και ιδιαιτέρως στους ''ημέτερους'', που ακόμη σήμερα (καλή ώρα) εξακολουθούν να την στηρίζουν απο ιδιοτέλεια..

Και όχι, δεν έχω δικαίωμα - κανείς δεν έχει- να κρίνω.. αλλά έχω την υποχρέωση και το πατρωτικό καθήκον να διακρίνω και να συγκρίνω, έχοντας ως σημείο αναφοράς αληθινούς ήρωες που γέννησε αυτή η τεράστια Πατρίδα.. 
...μια Πατρίδα που μαστίζεται και καταδυναστεύεται ακόμα σήμερα απο... νεκρόφιλους, που εκθειάζουν και γλείφουν πολιτικά πτώματα, "επενδύοντας'' το μέλλον τους στους... "νεκρούς"! 
Κρίμα για σένα να λερώνεις σήμερα τον καμβά στον οποίο κάποτε άφησες τις δικές σου, αναγνωρίσιμες χρωματιστές πινελιές απο το χρώμα της ξεχωριστής φωνής σου.. 
Κρίμα για σένα να κλωτσάς στα καρφιά κ. Μητσιά... είναι και οι καιροί πονηροί.. πολύ πονηροί!..

Σχόλιο - απάντηση στις δηλώσεις που έχει κάνει ο Μανώλης Μητσιάς, όπως έχουν αναρτηθεί στο defencenet.gr: "Μέγας πατριώτης" ο πρωθυπουργός κατά τον Μ.Μητσιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: