Επειδή στους καιρούς τους "πονηρούς"...
...η μουσική μπορεί να μετατρέπει τις αντιθέσεις σε συνθέσεις.

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Η αβάσταχτη ελαφρότητα των ...εκλογών!





Είναι που δε χωρώ στα δικά μου όρια... 
Είναι που γυρνάνε οι καιροί και τα θύματα φτιάχνουν εξ' αρχής ένα ίδιο τέρας... 
Είναι που τα ρετάλια αυτά του πολιτικού υπόκοσμου περιφέρονται ελεύθεροι (ακόμα) στα κανάλια, διαλαλώντας την ξενόφερτη εισαγόμενη πραμάτεια τους, αναζητώντας απελπισμένα πελάτες με φθηνές συνειδήσεις για την πελατειακή λίστα τους... 
Είναι που δοκιμάζεται η Ιώβειος υπομονή μου "χτυπώντας κόκκινο".. και δεν έχω θρασσόμετρο να μετρήσω το θράσσος τους... 
Είναι που υψώθηκε η τρομοκρατία τους και έγινε επιχείρημα.. σωτηρίας, και η γελοιότητά τους το άλοθι της διεφθαρμένης ασυλίας τους!.. 
Είναι που παραδίδουν στη Δικαιοσύνη κάποιον "δικό τους", άλλοτε ισχυρό και νυν ξεγραμμένο, ως θύτη - αλλά και θύμα - στο σκαμνί, προσδοκώντας την δική τους... "εξιλέωση" για τον "φόβο των Ιουδαίων", καταβροχθίζοντας τις ίδιες τους τις σάρκες, σε μια παράσταση για.. άδειες θέσεις και εν όψει εκλογών.. 
Και.. ναι, είναι κι αυτές οι... παράδοξα επερχόμενες εκλογές, (αν και ακόμα διατηρώ τις επιφυλάξεις μου), που θα δείξουν το αν, και κατα πόσον, μας αξίζει και μας τιμά ως κοινωνία να μας αντιπροσωπεύουν, αλλά και να μας διασύρουν διεθνώς, ως Πατρίδα και ως Έλληνες, αυτοί οι πολιτικοί-πωλητές του σκοτεινού υποκόσμου.. Είναι η επιδεικτική απαίτησή τους για.. έκτακτη αιμοδοσία του.. φιλότιμου λαού μας, μεταφρασμένη σε δυό δεκάδες εκατομμύρια επιχορήγησης των ήδη καταχρεωμένων "επιχειρήσεών" τους για τις εκλογικές τους.. "υποχρεώσεις", και σε τόσο χαλεπούς και ψεύτικους καιρούς..
Και είναι και οι άλλοι, αυτοί με τα.. "κόκκινα όνειρα", και εκείνοι με τα... "πατριωτικά - αντιμνημονιακά - ανιδιοτελή κίνητρα", με λέξεις σκληρές και μεγάλες, μυτερές σαν καρφιά, που σηκώνουν το δεξί τους χέρι σε.. "επαναστατική γροθιά", ενώ το αριστερό το τείνουν στους χρηματοδότες που τους συντηρούν, με την παλάμη ανοιχτή, σκύβοντας το κεφάλι και την.. "περηφάνεια" τους σε στάση επαιτείας, σαν "ρομαντικοί" ζητιάνοι και.. ήρωες ταυτόχρονα..


Και είναι που.. αναρωτιέμαι.. όλοι αυτοί άραγε, γεννήθηκαν με την ψευδαίσθηση της υπεροχής, ως εξυπνότεροι και ανώτεροι της κοινωνίας που τους ανέδειξε; Σε αυτή την ψευδαίσθηση στηρίζουν τη βεβαιότητά τους οτι αυτό το σάπιο "κράτος" τους, που έχτισαν τόσο άκοπα, θα καταφέρει και πάλι να σταθεί όρθιο, και εκτοξεύουν με.. σοβαροφάνεια διάφορα αστεία περι.. αυτοδυναμίας, ενώ στοχεύουν, τουλάχιστον, στην απέλπιδα πιθανότητα μιας συγκυβέρνησης, με οποιοδήποτε τίμημα; Ή μήπως πιστεύουν οτι πάλι με δόλο με.. εκλογές, πάλι δικά τους θά'ναι;



Είναι η αρρωστημένη τους έπαρση και η ψευδαίσθηση της ατιμωρησίας τους που τους αποθρασσύνει, και σε αυτή την χρονική στιγμή, βουτάνε τη μνήμη του λαού απο το λαιμό και την πιέζουν στην καρωτίδα με ιδιαίτερο μισελληνικό μένος, χρησιμοποιώντας όλων των ειδών τα τεχνάσματα και τα τρίκ που εξυπηρετούν την εξαπάτηση.. και ενίοτε, ειδικά αυτές τις.. πονηρές προεκλογικές ημέρες, παρουσιάζονται ως μετριοπαθείς και.."ταπεινά" συμπάσχοντες με τον λαό, αλλά.. η έρπουσα σχιζοφρενική υπερηφάνεια και το σύμπλεγμα ανωτερότητάς τους είναι τόσο προφανές και έκδηλο που τους προδίδει.... ερήμην τους!
Και τελικά... μόνο οι γνωστοί, αφοσιωμένοι προνομιούχοι και ορκισμένοι χειροκροτητές τους με το αζημίωτο τους έχουν απομείνει..


Και ένα είναι το βέβαιο.. πλησιάζει ο καιρός που οι δρόμοι μας χωρίζουν.. 
Εμείς θα πάρουμε το μονοπάτι προς το μέλλον των παιδιών μας και της επόμενης γενιάς ...και εκείνοι θα πάρουν το μονοπάτι που οδηγεί στον αναπόφευκτο πολιτικό τους θάνατο!..
Οι ημέρες που θα ακολουθήσουν έρχονται ως προφήτες της επόμενης σκηνής.. και προφητεύουν συναρπαστικές εξελίξεις!...

Δεν υπάρχουν σχόλια: